Asi není překvapením, že průmyslově vyráběné cidery jsou v podstatě vždy výsledkem takových malých laboratorních experimentů. Vše se totiž různě míchá, propojuje, doslazuje, dobarvuje. A Carling Cherry Cider (0.3l, 25 ,- Kč) není výjimkou.
V reklamě sice zazní, že je "vyrobený z ručně sbíraných jablek a nejzralejších třešní", nicméně jak říkal Oliviero Toscani: "reklama je navoněná zdechlina".
Díky zadní etiketě se dozvíte, že ručně sbíraná jablka jsou pouze "zkvašená jablečná šťáva z koncentrátu" a nejzralejší třešně, které tak krásně a smyslně v reklamě padají do vody, jenom: "třešňová šťáva z koncentrátu: 0.3%".
I tak se ale Carling Cherry Cider pít dá. Po třešních opravdu chutná i voní a podávaný na ledu je celkem osvěžující. Pokud máte rádi "voňavější" drinky, můžete mu klidně propadnout. Lze ho koupit ve většině supermarketů.