21. května 2015

Vidličky a nože

S rodiči na oběd? Jedině do restaurací, které nabízejí alespoň pár obyčejných českých jídel. Tentokrát padla volba na smíchovské Vidličky a nože: menu, ze kterého si může vybrat každý, a pro mě navíc bonus v podobě lahvového piva od Matušky (na začátku května v nabídce Apollo Galaxy a California).

Z předkrmů bavily cuketové hranolky v křehkém těstíčku podávané s pořádně tučnou zakysanou smetanou (65,- Kč), i silný domácí vývar s hovězím špalíčkem (45,- Kč). Cuketovým hranolkám nebylo co vytknout, ale špalíčku masa v polévce bylo nutné pomoci nožem. Lžící bohužel rozdrobit nešel. Tedy, asi by šel, ale risk v podobě polévky na stole se jevil jako příliš vysoký.

Všude, kde je to možné, si dávám hovězí líčka (nebo jakákoliv jiná líčka). Ani zde jsem neodolal. Nabízí je na červeném víně s celerovým pyré a máslovou karotkou (189,- Kč). Maso se sice mohlo ještě pár minut vařit - potýkal jsem se místy se šlachovitější částí líček - ale chuťově jsem výhrady neměl žádné. Naopak!

Jako dezert domácí jahodové knedlíky s tvarohem a ovocným dipem (69,- Kč). Asi nejlepší chod.

Prostředí restaurace příjemné, obsluha milá, jídlo ve výsledku chutné, i když... Pokrmy holt měly drobné nedostatky. Ale protože jsem je mohl spláchnout lahvovým pivem od Matušky, ve výsledku si z restaurace Vidličky a nože odnáším příjemné dojmy.