Sládek si vyhrál s igrediencemi a podle mě se mu docela podařilo do piva dostat chuť a vůni vánoc. Jak to udělal? No, pivo uvařil jako svrchně kvašené a přidal skořici, hřebíček a badyán. Pivo krásně voní i chutná. Samozřejmě bych ho celý večer pít nechtěl, ale tu si dáte vanilkový rohlíček, tu pro změnu skleničku piva...
23. prosince 2014
Vánoční chlumecké pivo
Některé pivovary nazývají své pivo "vánoční" jen na základě toho, že zrovna poslední várku dovařili v období adventu. Jistě, proč ne. Ale jako vánoční pivo si spíše představuji něco, co může být klidně postaveno na roveň třeba vánočnímu cukroví. Něco, co se stane součástí celého dění. A právě "Vánoční chlumecké pivo" pro mě tohle splňuje.
Sládek si vyhrál s igrediencemi a podle mě se mu docela podařilo do piva dostat chuť a vůni vánoc. Jak to udělal? No, pivo uvařil jako svrchně kvašené a přidal skořici, hřebíček a badyán. Pivo krásně voní i chutná. Samozřejmě bych ho celý večer pít nechtěl, ale tu si dáte vanilkový rohlíček, tu pro změnu skleničku piva...
Sládek si vyhrál s igrediencemi a podle mě se mu docela podařilo do piva dostat chuť a vůni vánoc. Jak to udělal? No, pivo uvařil jako svrchně kvašené a přidal skořici, hřebíček a badyán. Pivo krásně voní i chutná. Samozřejmě bych ho celý večer pít nechtěl, ale tu si dáte vanilkový rohlíček, tu pro změnu skleničku piva...