Máte-li po světě spoustu známých, kteří vaří pivo, můžete se vzájemně ovlivňovat a ladit své chuťové pohárky. Díky čemuž může vzniknout třeba něco jako Sumeček (anglicky Catfish). Ten je vyroben podle receptury, na které se podíleli sládci z pivovaru Ballast Point (San Diego).
Sumeček je hodně hořký, hodně chmelený a hodně dobrý. A navíc neobsahuje moc akoholu, takže se dá pít celý večer.
Pivovar Kocour založil Josef Šusta v severočeském Varnsdorfu v roce 2007. Proč? Protože má rád pivo. Při hledání vhodného názvu pro pivovar, se nechal inspirovat jménem svého bývalého spoupracovníka Josefa Kočky. Piva jsou distribuována především do hospod v severní polovině Čech.
Část produkce směřuje na vývoz, zejména do Anglie, Německa a Polska. Ve
snaze zlepšit špatnou dopravní dostupnost pivovaru, rozhodl se majitel k
neobvyklému kroku - zaplatil jako první v Čechách stavbu soukromé
železniční stanice. Pivovar má výstav okolo 5 tisíc hektolitrů ročně.