26. června 2014

The Real Meat Society (aktualizace textu: srpen 2015)

Stačí jedna návštěva v malém řeznictví The Real Meat Society v Náplavní ulici v Praze a hned u vás může propuknout silná závislost na jejich výrobky.

Již několik měsíců chodím pravidelně pro domácí klobásky (zhruba 30,- Kč za kus), které jsou vyráběné z hrubě mletého vepřového masa a čerstvých bylinek. Co se týká druhů, k červnu 2014 se nabídka ustálila na této pětici: mexická (zbarvená do zelena díky koriandru, je pálivá), tomatová, francouzská cibulačka, red thai a snídaňová. Klobásky nejlépe chutnají připravené podle návodu na stránkách řeznictví: "Mírně propíchat, ideálně orestovat na pánvi a šup do předehřáté trouby na 180 stupňů, 25 minut".


Nevím přesně, jak dlouho už mají v nabídce domácí jerky (100g za 270,- Kč). Ale od chvíle, co jsem je v obchodě uviděl, již nebylo "cesty zpět". Pokaždé chutnají trochu jinak, ale vždycky jsou skvělé. Podle textu na facebookové stránce řeznictví je "maso na jerky vyvěšeno za sucha 6 týdnů, plátky jsou přes noc naloženy a pak vysušeny. V marinádě je - sojová omáčka a worčestrová omáčka, koření (tajné) a trošku tmavého cukru."


Kromě masa zde můžete koupit i sýry, čerstvé máslo, také cider F.H.Prager (38,- Kč) a prakticky celý sortiment pivovaru Matuška (láhev 0,7, cena 96,- Kč).

--------------------------------------------

Aktualizováno, březen 2015 
Bohužel jerky již v nabídce nemají. Škoda. Klobásky jsou v nabídce stále, i ten Matuška je ke koupi. 

Aktualizováno, srpen 2015
Jerky už zase v nabídce mají!